Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie

Goed gevonden worden in de zoekmachines (SEO), zoals Google en Bing, en een toppositie daarbij worden steeds belangrijker. Inmiddels kijkt en oriënteert ruim 70% van de internetgebruikers zich via zoekmachines, voordat zij een aankoop doen. BOO5T Marketing zorgt ervoor dat je website op een natuurlijke wijze hoog scoort in deze zoekresultaten. Dat is de kracht van BOO5T; net dat extra wat nodig is voor succes.

SEO: een rendabel onderdeel van online marketing strategie

Met Zoekmachine optimalisatie (SEO) verbetert je je vindbaarheid en zichtbaarheid van je website voor relevante zoekopdrachten in de niet betaalde resultaten van zoekmachines. Het is een vorm van pull marketing. Dat wil zeggen dat je met SEO relevant bent voor je doelgroep, op het moment dat je doelgroep daarnaar op zoek is. We gaan hierbij uit van drie pijlers, namelijk: techniek, inhoud en populariteit.

Techniek
Voldoet de website aan de nieuwste normen van het web? Kan een zoekmachine de website gemakkelijk scannen? Wordt er een goede paginastructuur gehanteerd? De techniek moet ervoor zorgen dat de website goed ‘communiceert’ met zoekmachines, zoals Google.

Inhoud (content)
Zoekmachines hechten veel waarde aan welke content een website biedt. Zoekmachines scannen de teksten en bepalen vervolgens wat de relevantie van de website is. Het is belangrijk om te zorgen voor relevante en goede teksten waarin de juiste informatie met de belangrijkste zoekwoorden wordt gecommuniceerd. Daarnaast is het belangrijk om de juiste call-to-actions te verwerken in de titels en omschrijvingen van de pagina’s.

Populariteit
Hoe populairder een website is, hoe hoger de site terug te vinden is in de zoekresultaten. Populariteit wordt bepaald aan de hand van het aantal websitebezoekers, hoe vaak de websites ergens anders wordt vernoemd (d.m.v. van een link) en of er positieve recensies zijn op externe platformen.

SEO expertise
BOO5T Marketing helpt je bij het optimaliseren van je website, zodat je maximaal rendement haalt. Daarvoor hebben wij verschillende SEO-pakketten samengesteld, zodat je kan kiezen wat het beste bij je past. En onze werkwijze? Wij gaan altijd uit van onze BOO5T Omnichannel aanpak: adviseren, creëren, prikkelen, binden en optimaliseren.

Ben je benieuwd op welke manier BOO5T Marketing je kan ondersteunen? Wij denken graag met je mee. Neem contact met ons op.